Kävin pitkästä aikaa Klaukkalan maalaispuodissa (Kotakahvilan talossa) joka on paikkana huikea. Ihania lähituotettuja juttuja, erikoisuuksia, kotileipomuksia. Haen sieltä pääasiallisesti kananmunat, hillot, jauhot sekä mehut. Tällä kertaa matkaan tarttui myös nippu raparperia, tutummin meillä raparaapeli;) Siellä näytti olevan myös varhaisperunaa ja sipulinippua, fasaania, maalaismaksamakkaraa, sienisalaattia.. Puodin yhteydessä on pieni kahvila jossa on ihana hengähtää, suosittelen paikallisia käymään, ehkä jopa kauempaakin kannattaa ajella!

Mä olen aina tykännyt tästä kasvista, yleensä siitä tehdään perinteinen piirakka mutta tänään sitten aattelin, että jotain speciaalia ja erilaista olisi kiva kokeilla. Törmäsin mehuun jota maustaa kaneli ja inkivääri ja pakkohan se oli kokeilla höystettynä omalla pikku jutulla.

Ohje;

n. reilu 1 litra valmista juomaa
7–8 dl raparperipaloja (n. 4 vartta)

n. 5 cm tuoretta inkivääriä tai kuivattu inkivääripala
(2 tähtianista)

Kanelitanko
2,5 dl (ruoko)sokeria
7 dl vettä

Pilko, keitä kaikki vedessä n.10-15 milsaa hiljaisella teholla, valuta ja jäähdytä. So Simple.

10424275_10152304487553283_9281900064441

Tuli kokeiltua Tupperwaren uutta siivilää, joka kyllä pääsi suosikkeihin! Plussaa reiät jotka valuttaa hyvin mutta eivät päästä muuta ulos eli mahdollisuus saada kirkasta mehua aikaiseksi. Lisäksi ehdoton plussa on malli, menee pienempääkin kulhoon tai pulloon!

10406539_10152304487663283_7841959409069

Ja tässä sitten se oma juttu eli lime. Sitä ei ole ikinä väärässä paikassa <3